Retalls de Premsa Forana
Biel Massot i Muntaner
(Sóller, 7005)
Futbol femení
Mimi Dean (London, 2004) és una apassionada del futbol. Almenys de jugar-hi. Començà als 5 anys i actualment milita a la categoria d’autonòmica amb el Son Sardina. Comenta la circumstància del fet de ser dona i jugar a equips mixtes: «A Sóller mai, els companys d’equip me miraven com a un jugador més. Era l’única nina de l’equip, però me vaig integrar bé des de l’inici. A vegades els qui me deien coses eren els jugadors dels equips rivals, com per exemple que les nines no juguen a futbol… però intentava que no m’afectàs. Ara hi ha més nines als equips mixtes i ja ho veuen com una cosa normal. De fet, sempre he estat molt agraïda al club Sollerense, ja que mai vaig tenir la sensació de que el ser una nina suposàs cap problema per a ningú, i aquest fet em donà confiança per continuar endavant amb aquest esport i perseguir els meus somnis amb el futbol».
Tot i que veu complicat el fet de ser dona i jugar, envia aquest missatge al món femení: «Que no tenguin por, encara que habitualment sigui un esport més habitual entre els homes. Ara ja ha arribat un temps en el qual les dones hem de mostrar al món la nostra força i la nostra capacitat de practicar qualsevol esport. El futbol m’ha donat i me dona felicitat i és una part important de la meva vida. Me dona seguretat. Si tornàs a néixer, tornaria a fer el mateix».
Mimi el proper curs farà segon de Batxiller i té la intenció d’estudiar Criminologia a Anglaterra.
(Isabel Medina, Sóller, 7005)
Cítrics
Les taronges de Sóller es comercialitzaran per tota Mallorca gràcies a un acord entre la Cooperativa Sant Bartomeu i Agromart. L’acord consisteix en què cada setmana la Cooperativa servirà cinc tones de taronja i quatre de llimones dels horts sollerics que seran distribuïdes per tota l’illa. (…) Així des del passat juliol, els cítrics sollerics es poden trobar a les 21 botigues d’aquesta empresa.
(Aina Borràs, Sóller, 7005)
El xinès d’or
Jeroni Rullan, a la secció «Afinant» tracta del músic que duu aquest sobrenom. Es tracta del pianista Lang Lang, que va néixer a Sheniang l’any 1982. Després d’una sèrie fe fets relacionats amb la seva vida i la del seu pare, l’articulista acaba dient: «La veritat és que la seva influència i inspiració han estat molt importants -sobretot entre els més joves- alhora de fer una bona divulgació musical. Part de les seves ganàncies són destinades a ajudar els més pobres i a l’estudi musical a zones més desfavorides. Per acabar una doble recomanació:
-Un llibre: Lang Lang. Un viaje de miles de kilómetros. Mi autobiografía (Editorial Alba).
-El seu doble debut al Carnegie Hall de Nova York, al segell Deustche Grammophon (DG 474 820-2)
(Sóller, 7005)
L’ou (III)
El cuiner Juan A. Fernández segueix parlant dels ous, aquesta vegada com a ingredient: truita de patates amb les seves diverses variants, truita a la francesa, souflé, salses com la maionesa, la massa del pa de pessic, flams, pancakes, creps, gofres o quiches… També pastes «a l’ou». Ous en cocteleria, com l’eggmog o el licor d’advocat. Postres i dolços, com les ‘Yemas de Avila’, els rovells de Santa Teresa, ‘Tocinillos’ del cel, bescuits, blancs per als merengues i com a ingredients de sorbets i gelats.
A part hi ha les cremes d’ou: La Crème brulée, crema catalana, crema anglesa, natilles, púding o la crema pastissera. Igualment els ous són fonamentals per a preparar un farcit de carn, un arrebossat, una llet fregida, una llet preparada o un coulant.
L’autor ens assegura una nova entrega de la sèrie. I ja serà la darrera, diu.
(Sóller, 7005, 30 VII ’21)