Retalls de Premsa Forana
Biel Massot i Muntaner
( Punt Informatiu Pollença, 623)
Exposició de pintura
L’artista Luis Gordillo torna exposar a la Galeria Maior amb la mostra «Luis Gordillo en Pollença again». Aquesta exposició està fomada per obra recent de l’artista i es podrà visitar fins al 6 de novembre.
Segons els entesos, Luis Gordillo «s’ha convertit en l’artista referent de la creació pictòrica espanyola de les darreres dècades, marcant un estil propi que d’un mode o altre, ha influït en la feina de molts dels artistes de generacions posteriors». La seva obra «es conformà en els anys seixanta, recollint tres influències bàsiques: l’informalisme, l’art Pop i el geometrisme; amb aquests tres elements, alguns contradictoris, configura el seu propi estil».
Aquest artista, abans de la seva formació artística a l’Escola de Belles Arts s’havia llicenciat en Dret.
(Eva Cerdà, PiP, 623)
Maria M. Serra
Aquesta pollencina ha estat finalista del I Premi «Ana Santos Payán» per a Projectes de Llibres de Poesia, creat per l’editorial La Bella Varsovia, amb el poemari «Las culpas».
L’autora actualment estudia el doble grau de Dret i Filosofia a La Universidad Complutense de Madrid. Fins ara no havia vist mai publicat cap dels seus escrits, tot i que en alguna altra ocasió havia estat premiada en concursos de narrativa.
Ana Santos Payán (Guadalajara, 1972- Almeria, 2014) va ser una dona vinculada al món dels llibres i de la literatura. Com a editora va participar en nombrosos projectes editorials entre els quals cal destacar el fanzine Barataria.
(Eva Cerdà, PiP, 623)
Formatges Tramuntana
Es tracta d’una empresa pollencina que serà protagonista d’una de les jornades de «Tasta la Serra», cicle d’activitats organitzades amb motiu del desè aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial. Durant la visita, el 17 d’octubre, els assistents podran conèixer i tastar quatre tipus diferents dels formatges que produeixen els germans Cerdà.
La primera visita amb tast, titulada «Tasta el vi», fou el passat setembre i els participants anaren fins a Banyalbufar, a la finca de Son Vives. El guia cultural fou Tomàs Vibot i realitzà un recorregut per Banyalbufar des de la casa del celler fins a les vinyes, on es donà pas a la degustació amb vista a la posta de sol.
Durant el mes de novembre tendrà lloc la visita a Son Moragues, on es farà un passeig interpretatiu per l’olivar i un tast d’oli, mentre que el desembre serà el torn de la tafona de can Det, de Sóller, amb un passeig pels tarongers i visita a la tafona.
Les invitacions es poden aconseguir a través de la plataforma www.ticketib.com .
(Eva Cerdà, PiP, 623)
Reconeixements del Foment del Turisme
Aquesta entitat ha de distingir diverses entitats i persones que tenen relació amb el turisme a Mallorca. Un dels guardons serà per a l’aeroport de Son Bonet, ubicat a MARRATXÍ. Els altres tradicionals guardons, que l’any passat no es concediren degut a la pandèmia, són per a l’hotel Illa d’Or, un dels clàssics del Port de Pollença que celebra el 90è aniversari i l’Arabella Golf Mallorca. Les medalles d’or seran per a la periodista Margalida Magraner, a títol postum; per al fundador i president del Grup Garden, Miquel Ramis Puigrós i per a la directora de l’Escola Universitària de Turisme Felipe Moreno, Maria José Moreno Martín.
(PiP, 623)
Hidros
El passat setembre tengué lloc al Port de Pollença el I Congrés Europeu d’Hidroaviació, organtizat per la Fundació Aeronàutica Mallorquina i la Asociación Ibérica de Aviación Anfibia. Hi hagué diverses ponències i es crearen grups de feina entorn de la possiblitat de crear una Federació Europea d’Hidroaviació, l’establiment d’una normativa comú, la creació d’una titulació d’ambit europeu i la creació d’escoles de pilots d’hidroavions.
(Eva Cerdà, PiP, 623)
Homenatge a Miquel Amengual
Va tenir lloc a inicis d’octubre, iniciant-se a l’esplanada de Cala Barques amb una trobada i un sentit reconeixement a aquest atleta que fou president del Club d’Atletisme Pollença i va morir el passat agost. Llavors continuà amb una passejada fins a Coves Blanques, on tengué lloc una ofrena floral. Miquel Amengual Grimalt havia nascut el 1962 a Pòrtol, MARRATXÍ.
(PiP, 623)
Els set pecats grossos
Aquest és el títol de vuit jocosos poemes (en general en format glosa, o rodolins, però amb algun més clàssic) sobre els anomenats «vicis capitals»: gola, peresa luxúria, enveja, ira, avarícia i supèrbia. El que resulta curiós és la presentació, totalment irreal i en clau d’humor: «Estudi i revisió dels set pecats grossos, a càrrec del patró Gonçal Ponsí, antic nauxer i expert «salpista». Llicenciat en perissologia per la Universitat de Maria i Doctor en «estrupetotologia» per la de MARRATXÍ».
Es veu que aquest detall dels graus va agradar a l’autor i el té ben assimiliat. En la glosa dedicada a l’enveja, repeteix: (…) «Endevinau en aquí? Efectivament és així / al filòsof pollencí / llicenciat per Maria / i doctor per Marratxí» (…)
I encara hi torna al torn de l’Ira: «El nostre lletraferit / doctorant en teologia i estudiós / just acabat de fer el llit / amb el fetge sofregit / i color ensafranat, bistre, grogós, / el sen Gonçal Ponsí / encomanat, per la universitat / de Maria o MARRATXÍ / d’estudi fer en llatì / per l’ira descatalogar, com pecat». (…)
Imaginau-vos…
(Punt Informatiu Pollença, 623, 1-15 X ’21)