Retalls de Premsa Forana
Biel Massot i Muntaner
(Cent per Cent, 914)
Religió a l’escola
Aquest és el tema que tracten l’editorial i les primeres planes. El revulsiu ha estat el programa pilot de l’assignatura de religió islàmica a les tres escoles de Lloseta i Santanyí. L’Editorial té ben clar que la religió -sigui quina sigui- ha d’estar desvinculada de la cosa pública.
Les opinions de diverses persones, a les primeres planes, són variades. Ni ha que pensen que no s’ha de mesclar i d’altres que consideren positiu i enriquidor coneixer el fet religiós. Per a tots els gusts, com en tot, com la vida…
(CxC, 914)
Religió i Govern
Amanda Fernández (Manacor, 1979) és la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa. Ella dona la positura del Govern: «Pensam que la religió hauria d’estar fora de l’escola. Ara bè, ens trobam amb diferents lleis, partint de la constitució mateixa, que estableixen una altra cosa». En relació al fet concret d’oferir l’assignatura de religió islàmica, conta: «Fins que la comissió islàmica no ens va transmetre aquesta necessitat, nosaltres no ens hi posàrem. Va ser una petició seva (…) no s’ha oferit, sinó que s’ha donat a partir d’un reclam».
(Antoni Riera, CxC, 914)
L’opinió del clergat
El rector de Manacor, Antoni Amorós, considera que «la religió ha de ser una assignatura escolar, no ha de ser una catequesi». Per a ell, l’objectiu de l’assignatura de religió catòlica és «que els alumnes tenguin els coneixements per comprendre el catolicisme, ja que té un paper molt important a les nostres arrels històriques. La nostra història és mala de comprendre si no es comprèn el catolicisme». Amb tot, pensa que «als centres educatius ha de ser opcional, com el teatre, l’esport i la música, ja que és un element d’humanització. Aquest és el paper que ha de tenir en els centres públics».
(Cristina Bauzá, CxC, 914)
Publicació commemorativa
L’IES Mossén Alcover compleix mig segle. Entre d’altres actes per celebrar la fita es presentarà un llibre commemoratiu. La professora de català, Magdalena Gelabert, pertanyent a la comissió organitzadora, precisa sobre el llibre: «una part serà més de records i anècdotes, una altra de creació artísticoliterària i l’altra d’assaig i estudi històric» Han demanat la col·laboració d’una seixantena de persones, entre les quals s’hi troben alumnes, professors i persones que han estat vinculades amb l’IES Mossén Alcover d’una manera o l’altra.
(Cristina Bauzá, CxC, 914)
Joan Bibiloni
El novembre es publicarà la recopilació física de ‘Collage’, el nou disc d’aquest guitarrista i compositor manacorí. ‘Collage’ és una recopilació «d’obres i bocins ja existents, que ara surten noves amb noves sonoritats». Constarà de cinc seccions, instrumentals totes, que són: ‘Damunt sa Roca’, ‘Peces rítmiques de Silencio Roto’, ‘Inspiradora nocomposició’, ‘Oníric’ i ‘Calaix de Sastre’.
En relació al balanç de la seva trajectòria, Joan Bibiloni comenta «no canviaria res del que he fet. Tal vegada qualque matís, però estic satisfet i esper poder fer més balanços. I això sí, si mir cap enrere, déu-n’hi-do quin repertori».
(Cristina Bauzá, Cent per Cent, 914, Manacor, 22 X ’21)