Retalls de Premsa Forana
Biel Massot i Muntaner
(Sa Veu, 1693)
Bona temporada d’estiu
Els bars, comerços i restaurants de la Vall expliquen que la temporada que ara toca a la se a fi «ha estat molt millor del que esperàvem en un primer moment». Gràcia Andreo, presidenta de l’Associació de Comerciants del carrer de la Lluna afegeix: «Al nostre sector la temporada l’hi ha anat molt bé, però la feina s’ha concentrat en els mesos de juliol i agost».
En aquests moments els comerciants estan a expenses dels moviments que es puguin fer de cara a allargar la temporada turística i al manteniment dels hotels oberts.
Des de l’Associació de Restauració Vall de Sóller, la seva presidenta Anaís Perrotte assegura que «claríssimament tothom està molt content i animat per la feina que ha pogut fer durant l’estiu, que ha estat molta més de la que pareixia en principi». Es mostra molt satisfeta per la feina que han pogut fer bars i restaurants a Sóller, malgrat lamenta «la situació que han patit els bars de copes, que han estat els pitjor parats durant la pandèmia».
(Gabriel Mercè, Sa Veu, 1693)
Agermanament
S’ha produït fa poques setmanes entre els municipis de Sant Carles de la Ràpita (Tarragona) i Sóller, així com les seves respectives confraries de pescadors. Precisament, la relació entre els dos municipis ve del món de la pesca, ja que diverses famílies de pescadors del Port de Sóller provenen de Sant Carles, geogràficament situat molt pròxim. També el port de Sant Carles és habitualment un lloc per a la reparació d’embarcacions de pesca sollerica.
(Gabriel Mercè, Sa Veu, 1693)
Ferrocarril supeditat
El Ferrocarril de Sóller mantendrà l’activitat actual fins que l’activitat turística aguanti, de manera que a hores d’ara no s’ha fixat una data concreta per a la reducció o la suspensió de les connexions ferroviàries amb Palma.
Habitualment el Ferrocarril suspèn els serveis a principis de desembre per donar pas a dos mesos de treball de millora de la infraestructura. L’inici de les obres es fixarà d’acord amb l’evolució de la campanya turística de la tardor.
(Joan Mora, Sa Veu, 1693)
Els sous dels batles
Segons publicà el Ministeri d’Hisenda, a la part més alta dels emoluments municipals anuals s’hi troben els batles de Palma (60.000), Eivisssa (59.500) i Calvià (59.350).
Després venen els presidents dels consistoris de Santa Eulària, Campos, Sant Antoni, Capdepera, Sant Josep, Pollença i Inca.
A partir d’aquí vendrien els batles de Santanyí (53.044) Sóller (53.000) i MARRATXÍ (52.300).
D’altres municipis són: Bunyola (47.800), Maó (46.200), Manacor (45.200), Ciutadella (44.500) o Escorca (32.200).
Al seu costat hi ha municipis on els batles cobren molt menys: Valldemossa (5.130), Porreres (7.145) o Consell (7.775)
(Gabriel Mercè, Sa Veu, 1693)
Atlètic Marratxí, 6 – Port de Sóller, 0
Front l’Atlètic Marratxí, l’equip solleric va pagar l’esforç realitzat tres dies abans contra l’Andratx B. Fins a tres jugadors varen haver de jugar amb molésties i la diferència física amb els marratxiners es va fer palesa ben aviat. Al minut 10 una errada va propiciar l’1-0. El Port va cercar el gol de l’empat fent una passa endavant en aquest partit. Però la diferència física fou tan gran que abans del descans el marcador ja era de 5-0. A la segona part l’equip va sortir al terreny de joc amb el partit ja perdut i amb la intenció d’evitar que la golejada fos més gran.
(Joan Vicens, Sa Veu, 1693, Sóller 15 X ’21)