Retalls de Premsa Forana
Biel Massot i Muntaner
El pa, com a aliment i símbol
A la secció «Un llibre» hi trobam la referència al llibre «Del gra al pa» de Tomàs Vibot, editat per El Gall, de Pollença. Entre d’altres coses comenta «El que va camí de l’oblit és que Mallorca és i ha estat una geografia amb tradició cerealística ancestral i on s’ha fet un pa d’excel·lent qualitat des de l’arrencada dels temps (la fraseologia tradicional no engana: ser més vell que el pastar), a més d’extraordinàriament saludable». (Sa Veu, 1677)
Canvi a les multes
J.M. ens explica que les multes deixen d’expedir-se amb el tradicional paper groc i es tramiten de forma telemàtica, talment com si fos el tíquet de compra d’un supermercat. Amb aquest canvi de sistema, que ara gestiona l’Agència Tributària de les Balears (ATIB), deixaran de ser impunes les multes posades a persones que no són de Sóller o, fins i tot, estrangers. D’altra part, la retirada de multes haurà arribat al seu punt i final. (Sa Veu, 1677)
Olivera mil·lenària
Es tracta que s’ha de donar el premi a la millor olivera monumental d’Espanya a un exemplar situat a la finca de can Det. Aquest guardó és atorgat per l’Associació espanyola de Municipis de l’olivera (AEMO). Aquest exemplar possiblement té més de 1.100 anys d’antigüitat i disposa d’un perímetre de 6,5 m. (J.M, Sa Veu, 1677)
Festes de Sant Pere
En aquest número trobam un especial de planes centrals dedicat a les festes del Port. Conté una sèrie d’entrevistes a persones que viuen allà i exposen les seves visions i les seves reivindicacions del fet de viure-hi. Entre d’altres coses també hi ha una narració sobre Tuent, una visió històrica de la torre que protegeix el Port de Sóller i, naturalment, el programa de festes. (Sa Veu, 1677)
Teatre Corriola
Gabriel Mercè tracta de la represa dels assajos que té en marxa el grup de teatre amateur Corriola. Es reuneixen al Teatre Victòria i preparen «Doblers negres», basada en una obra de Ray Cooney, que presentaran la propera tardor. (Sa Veu, 1677)
Amics de la Música, renovat
Aquesta entitat, que dona cobertura a la Banda de Música de Sóller, ha renovat els seus integrants. El fins ara president, Joan Frau,ha deixat el seu càrrec a Paco Grancha, membre de la Banda i professor de l’Escola de Música. Nico Amengual és el nou vicepresident; Catalina Arbona, la secretària, i Marc Manrique serà el tresorer. Els vocals de la nova junta són Mariona Conrad, Lina Sampol, Lluc López, Jaume Frontera i Pilar Calafell. (Sa Veu, 1677)
Robert Graves
El darrer homenatge que li han fet ha estat inaugurar una placa a la casa on va viure a Palma. La placa recorda que l’escriptor britànic afincat a Deià va viure al número 45 del carrer Guillem Massot entre 1951 i 1957. El conseller d’Universitat i Cultura, Miquel Company, va recordar que «Mallorca va ser la terra d’acolliment de Graves, i l’illa on va educar i va veure créixer els seus fills, el lloc en el qual va assentar la llar familiar». (Joan Vicens, Sa Veu, 1677)
Lluís Sanchís
La secció «Obituari» ens acosta al qui fou considerat el millor velocista de Balears. Lluís Sanchís Llabrés ens deixà als 65 anys. Havia nascut a Sóller l’any 1956 i establí una marca de 10’5 segons en la prova dels 100 m.llisos, que avui encara no s’ha superat. Va estudiar Biologia i es dedicà a la docència, primer a Bunyola i posteriorment al col·legi Costa i Llobera de Palma. (R.C, Sa Veu, 1677)
Toni Pinya, tres medalles d’or
El famós cuiner i mundialista solleric no atura d’aconseguir guardons per afegir al seu dilatat palmarès. En aquesta ocasió als Campionats Individuals d’Espanya a l’Aire Lliure, celebrats a Màlaga, aconseguí tres ors: martell, martell pesat i disc. Tota una proesa per aquest veterà esportista. (Joan Oliver, Sa Veu, 1677)
Tren històric
El Ferrocarril de Sóller ha entrat a la Federació Europea de Ferrocarrils Històrics (FEDECRAIL). L’autor de la nova comenta: «Amb aquest important reconeixement com un dels millors trens històrics en actiu d’Europa queda recolzada tota la història i la trajectòria del centenari Ferrocarril de Sóller». (Gabriel Mercè, Sa Veu, 1677,25 VI ’21)