Retalls de Premsa Forana
Biel Massot i Muntaner
( Sa Veu, 1687)
Destrucció del fons marí
El grup ecologista G.O.B. va denunciar a finals d’agost com els fondejos incontrolats i l’abocament d’aigües contaminades han degradat l’hàbitat submarí de la badia del Port de Sóller. Per aquest motiu, aquest organisme reclama mesures com la millora de la depuració, el tancament de l’emissari submarí i el control de fondejos al Port.
(Joan Mora, Sa Veu, 1687)
Antoni Serra
La col·lecció bibliogràfica d’aquest conegut escriptor es mudarà prest a Sóller. L’ajuntament procedirà en breu al trasllat dels més de 15.000 llibres que conformen el fons bibliogràfic que ha recopilat l’autor solleric al llarg de la seva vida i es guardaran en diverses dependències municipals fins que puguin ser ordenats.
L’escriptor -resident fa més de vint anys a MARRATXÍ, en concret al nucli de sa Cabaneta- ha donat a Sóller tota la seva col·lecció bibliogràfica, a més dels llibres, articles i manuscrits que duen la seva firma.
(Joan Mora, Sa Veu, 1687)
Aproximació poètica
De la mà de l’actor Pep Tosar, que va actuar acompanyat del guitarrista Joan Arto, el Teatre de la Terra va acollir a finals d’agost l’espectacle «Poemes a Nai», un recital de composicions del poeta Miquel Àngel Riera, en el 25è aniversari de la seva mort, alguna de les quals musicades, que aproparen el públic a aquest gran poeta mallorquí.
(Gabriel Mercè, Sa Veu, 1687)
Sa Rutlana
Zona de Fornalutx on s’hi ubica el CEIP d’aquest poble, que acull 46 alumnes entre dos grups d’Educació Infantil i dos d’Educació Primària. La seva directora, Laura Pizà, explica el dia a dia: «Treballam molt amb material manipulatiu i vivencial (…) Cream ambients de feina, el que diríem que és l’estrella del nostre centre i el nostre segell d’identitat. Tenim quatre ambients. El de fusteria es treballa com un ofici real, en el que els alumnes es plantegen projectes que han de treballar de principi a fi, fent des dels càlculs matemàtics fins a la seva execució. Tenim també el de robòtica, on els alumnes treballen amb Lego i amb programes informàtics, fins al punt que són capaços de dissenyar i crear un robot i donar-li ordres. Tenim també l’hort, a can Xoroi, i el taller d’art. Els mestres anam proposant projectes i els alumnes els escullen segons les seves preferències i els duen a terme amb la nostra ajuda». Aquest sistema el combinen amb els estudis tradicionals.
(Gabriel Mercè, Sa Veu, 1687)
Triple bàsquet familiar
Aquest és el nom de la iniciativa de la Fundació de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears (FBIB) que pretén donar a conéixer a les seves xarxes socials les sagues familiars que comptin amb tres generacions de jugadors de bàsquet.
Concretament, es cerquen tres generacions de la mateixa família lligades al bàsquet en qualitat de jugador, entrenador o directiu, i que hi mantenguin activitat en l’actualitat.
(Joan Vicens, Sa Veu, 1687, Sóller, 3 IX ’21)