Retalls de Premsa Forana
Biel Massot i Muntaner
(Bellpuig, 1075,1076)
Pòrtola
Dins les activitats del Març Feminista es va celebrar la presentació del CD Pòrtola, del grup marratxiner de ball de bot Terra Rotja, activitat organitzada per Ses madones de sa festa.
(Bellpuig, 1075)
Feminisme
Les Jornades Municipalistes Feministes, duites a terme al Teatre d’Artà, s’han estructurat en tres blocs temàtics: Els carrers seran sempre nostres, Un feminisme de totes i Les dones movem el món; i han servit per reflexionar i debatre sobre feminisme, igualtat, llibertat i diversitat en diferents àmbits del dia a dia i des d’una perspectiva municipalista, amb la participació de dones d’Artà o relacionades amb el poble.
El primer dia es varen tractar en profunditat temes com la construcció del relat mediàtic de les violències sexuals. El segon dia hi hagué dues taules: «Les nostres veus: sumem, construïm i ens acompanyem» i «La importància de la visibilitat de les dones també en la salut i l’esport».
Entre les darreres activitats s’hi comptà la projecció del documental «Aquí i ara, construïm futur» sobre dones que impulsen projectes transformadors; i les taules «Dones i emprenedoria: de la teoria a la pràctica» i «Iniciatives municipals associatives i d’empresa en clau de dona».
(Bellpuig, 1075)
Escacs
L’artanenca Maria Bonet va aconseguir proclamar-se campiona de Mallorcar femení absolut i sub18 del torneig d’Escacs disputat a l’Hipòdrom Son Pardo, el passat mes de març.
(Bellpuig, 1076)
Psicologia
Melanie Perpiñá, nascuda a França fa 28 anys, de pare francès i mare mallorquina, és psicòloga i la directora de ClínicaMent. Parla dels prejudicis al voltant de la teràpia: «Els inicis de la psicologia varen ser durs. Com tota ciència, va partir d’unes bases ben dubtoses. La psicologia ha avançat molt i és, des de fa ja un bon grapat d’anys, una ciència de la salut. Gràcies a la investigació té unes bases empíriques totalment fonamentades i s’ha guanyat el seu ple reconeixement. Ara, encara avui hi ha moltes idees falses al voltant de la psicologia. Encara emm sorprenc quan un pacient em diu: ‘el meu home no creu en la psicologia’. La psicologia no és algna cosa en la qual s’ha de creure com qui parla de religió. La psicologia, amb les tècniques que s’utilitzen avui dia, té una base científica indubtable, amb infinits estudis que la secunden i confirmen i, per això, és una ciència de la salut. Ah, i també us ho aclareixo per si queda algun dubte: no, a la carrera de psicologia no ens ensenyen a llegir ments. Aprens a tractar amb les persones».
(Bellpuig, 1076, Artà, 8 IV ’22)